Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Juridiska tjänster

Tre personer håller om varandra och ler in i kameran

I livets stora beslut är det alltid skönt att prata med någon som kan sin sak. Som kund hos Ulricehamns Sparbank har du alltid juridisk kompetens på plats som ger dig kvalificerade råd i allt från bolagsbildning till samboavtal. 

Vill du boka tid med en familjejurist?

Vår familjejurist, Elin, hjälper dig med rådgivning och upprättande av olika handlingar inom familje- och fastighetsrätten. Till oss kan du också vända dig för att få hjälp med boutredning, bouppteckning, arvsskiften och närliggande frågor. 

Kvinna tittar in i kameran och ler

Elin Ingvarsson

Familjejurist

Är du dödsbodelägare och har ett arv att skifta?

Här finns information för dig som hanterar ett arvskifte för en privatperson som är kund i Ulricehamns Sparbank. 

En man står i trädgården och arbetar. I bakgrunden syns solpaneler på huset

Fullmakter

En fullmakt ger dig möjligheten att hjälpa andra. Du kan skriva ut den fullmakt som passar ditt ärende, ta med dig legitimation och lämna in fullmakten på ett bankkontor. 

Vad händer vid dödsfall? Har du råd att ha kvar bostaden om din maka/make/sambo avlider eller blir sjuk? Kan jag ge en gåva till enbart ett av mina två barn? Vad innebär ett äktenskapsförord? Kan min sambo ärva mig? Hur går en boutredning till? Frågorna kan vara många och olia frågor uppkommer i olika skeende i livet.

 • Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 • Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 • Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 • Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 • Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 • Det är mycket sorg när du förlorar en förälder. Då vill man inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvsskiftet vilket underlättar allt för hela familjen. Läs mer om arvskifte.

 • Du som anhörig till en person som blivit sjuk kan under vissa omständigheter ha rätt att få hjälpa personen som drabbats med att betala personens räkningar. Vill du som anhörig betala räkningar för någon som är kund i Ulricehamns Sparbank gör du det med hjälp av blanketten nedan.

  Betaluppdrag för anhörig

  Om ni är flera anhöriga kan ni under vissa omstädigheter behöva ha en fullmakt.

  Fullmakt för anhöriga vid bankaffärer

  För mer information, läs här.

   

 • Med Betalningsservice för dödsbo får du som är dödsbodelägare hjälp att betala räkningar och lösa in utbetalningsavier som står i den avlidnes eller i dödsboets namn.

  Det kan vara till exempel begravningskostnader, hyra, el- och telefonräkningar. Pengarna tas ifrån den avlidnes konto. Likaså sätts utbetalningar in på den avlidnes konto.

  Läs mer om Betalningsservice dödsbo

Har du ett företag och behöver juridisk rådgivning?