Hoppa till textinnehållet

Ulrica-akuten

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad för någon annan i kämpiga coronatider?

 

Då vill vi gärna hjälpa dig att genomföra den!

 

Coronavirusets framfart gör att vi står inför en svår samhällsutmaning som kräver att vi hjälps åt på alla plan. Vi vet att det finns en massa goda idéer ute bland människor, föreningar och organisationer i Ulricehamn - idéer som om de blir verklighet, kan göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider.

 

Ulricehamns Sparbank har via Sparbanksfonden Ulrica möjlighet att investera stora delar av sitt tidigare överskott i projekt och framtidssatsningar i Ulricehamnsbygden. Nu inför banken genom Ulricafonden något vi kallar Ulricaakuten, ett ekonomiskt stöd för att ge kraft till initiativ som stärker gemenskap och underlättar för de som drabbas hårt i spåren av coronaviruset.
 

Stödet riktar sig främst till föreningar och organisationer i bankens verksamhetsområde som kan erbjuda andra hjälp eller aktivering i vardagen. Är ni inte en förening eller organisation men har en superbra idé ändå som ni skulle kunna genomföra, ansök så hör vi av oss. 

Fyll i samtliga fält i ansökan och beskriv ert projekt eller idé. Vi kommer att fatta snabba beslut, redan inom en vecka får ni besked, för det är nu hjälpen behövs. Om man får beviljat bidrag kontaktar vi er för mer uppgifter kring utbetalning.
 

Till ansökan

Frågor och Svar om ansökningsprocessen

Dela dina ideér med #ulricaakuten

Har du en god idé som kan göra en positiv skillnad men är ingen förening? Är ni en förening som gärna vill hjälpa till men vet inte hur?

 

Dela idéer eller efterlys idéer under hashtag #ulricaakuten i sociala medier. Vi kan alla hjälpas åt för att förverkliga idéer!

Övrig information

  • Beslutet om bidrag från Ulricaakuten kan inte överklagas. Motivering till beviljning eller avslag av stöd lämnas inte.
  • Bidrag lämnas inte till löpande verksamhet och driftskostnader, ändamål som normalt finansieras med kommunala/ regionala/ statliga medel, partipolitiska organisationer/trossamfund/religiös/politisk verksamhet eller privat finansiering.
  • Beviljade projekt publiceras på ulricehamnssparbank.se och i bankens sociala medier med mottagarens namn, belopp och ändamål. Genom att lämna in en ansökan lämnas samtycke till att sådan publicering får ske.
  • Om projektet inte fullföljs kan krav på återbetalning komma att ställas. Om projektet för kostnaden understiger budget ska medel som inte utnyttjas återbetalas till fonden.