Ulricehamn 2020-04-21

Steinstö Trädgård

Wenche Steinstö och Eva Åkesson driver Steinstö trädgård - en handelsträdgård med ett brett sortiment med allt från träd och växter till marksten.

Steinstö trädgård

Om företaget...

De har öppet året runt, men det är på vårkanten som de har sin högsäsong. Under april till maj har de öppet alla dagar. Trädgårdsarbete och annat hemmafix verkar vara något som många ägnar sig åt ännu mer i dessa tider och Steinstö har många besökare.
- Det är en klar fördel att en del av vår butik är utomhus. Man behöver inte ens gå in för att betala, utan kan göra det i vår utekassa, berättar Eva.


Ulricehamnarna gillar att påta i sina trädgårdar och det är ett populärt intresse i hela Sverige. TV-program som Trädgårdstider gör att man får nya idéer på vad man kan hitta på. En trend de sett under några år är att det byggs allt fler växthus. De som skaffar växthus idag kombinerar ofta odling med sittplatser så att man kan njuta av det på flera sätt. Där kan Steinstö hjälpa till med allt ifrån marksten till vilka växter och grönsaker som trivs i den miljön.


Bland Steinstös kunder finns självklart både nybörjare och vana trädgårdsentusiaster. För den som vill komma igång - kika lite längre ner för att få lite tips kring pallkragar!


Om vårt samarbete...

Företaget har ett långt samarbete med oss på banken.

-          Vi har alltid varit kunder i Ulricehamns Sparbank och faktiskt aldrig funderat på att byta. Vi gillar det lokala och att de ger tillbaka till samhället, säger Wenche. 

Kom igång-tips: odla i pallkrage

  • Se till att ha bra jord och tex kogödsel i pallkragen. Fyll på med nytt varje år.
  • Börja med något enkelt - jordgubbar och smultron är en bra bas.
  • Kryddor är alltid trevligt och trivs bra i pallkragen. Så från frö eller köp små plantor.
  • Komplettera med något lättodlat - rädisor sättpotatis eller rödbetor tex.

Läs mer om Steinstö Trädgård

Är du intresserad av att också vara kund hos oss? Här kan du läsa mer om oss på företag.