Ulricehamn 2020-06-15

Pertgite Outdoor

”Vi vill inspirera människor att komma ut i naturen”.

Pergite Outdoor drivs av Fredrik och Susanne Byström och har två ytterligare anställda. De producerar och säljer jakt- och friluftstillbehör, med fokus på matlagning. De har även en linje med hundtillbehör. 

Pergite Outdoor

Om företaget...

Stabilotherm (matlagningsprodukter), Greyoak (jakt- och vapentillbehör) och Rexa (hundtillbehör) är de tre varumärken som Pergite Outdoor säljer.


- Vi tycker själva att outdoor-livet är otroligt roligt och tar fram produkter som vi själva vill använda och är i behov av. Men i vårt företag jobbar vi alltid med det affärsmässiga, våra produkter måste vara kommersiellt gångbara, inte bara roliga. Det är viktigt för oss, säger Fredrik.


Folk vill ut. Det är en trend de sett i flera år, men den har nått ännu bredare nu i och med alla Corona-restriktioner. Ännu fler människor ger sig ut i naturen och tar del av vad den har att ge.

 

Företaget säljer sina varor främst genom återförsäljare - både i fysiska butiker och via e-handlare. Man säljer även till andra företag som använder det som profilprodukter. Några av produkterna kan man även köpa direkt på Pergite Outdoors egna hemsida.

 

Kunderna finns främst i Sverige, men man exporterar också till andra länder i norra Europa.
- Det gör att vi jobbar med en ganska stor bredd av saker. Vi fyra sköter allt från produktutveckling, ekonomi, försäljning och marknadsföring, berättar Susanne.

 

Om vårt samarbete...

Hela dig har varit kund hos Ulricehamns Sparbank ända sedan starten och vi har haft ett långt samarbete som har fungerat bra, berättar Anette, som gillar personliga möten.

Läs mer om Pergite Outdoor

Är du intresserad av att vara kund hos oss? Här kan du läsa mer om oss på företag.