Ulricehamn 2020-06-05

Älmestad Kvarn & Transport AB

Med 20 egna ekipage och totalt 80 i trafik sysselsätter Äktab runt 200 personer, varav 60 är anställda i företaget. Företaget omsätter 280 miljoner och har sitt huvudkontor i Vist.

Älmestad Kvarn & Transport AB

Om företaget...

Äktab, som i år firar 40 år, drivs med hållbarhet som ledstjärna. De ligger långt fram med miljöfrågor i branschen, levererar alltid hög kvalité och jobbar för bra arbetsvillkor för de anställda. De arbetar långsiktigt med sina kunder och erbjuder helheten, med allt från order till leverans och även tredjepartslogistik.

- Att leverera riktigt bra kvalité är viktigast för oss, det är inte att jaga efter bästa pris, säger Ronny Bengtsson, som driver Äktab. I företaget jobbar även barnen Sophie och Jonas. 

Företagets huvudnisch är att köra lantbruksprodukter och biobränsle främst inom Sverige, men även övriga Norden.

Ett lite speciellt uppdrag de har är att förse hela rennäringen med foder.

 

Om vårt samarbete...

För ett tiotal år sedan gjorde man en stor expansion och gick då från ca 30 till 180 miljoner i omsättning. I den satsningen kände Ronny ett stort stöd av Ulricehamns Sparbank.

- Min företagsrådgivare stöttade mig på ett fantastiskt sätt och sedan dessa kan man nog säga att jag är en av era trognaste kunder, ler Ronny.

Läs mer om Älmestad Kvarn & Transport

Är du intresserad av att också vara kund hos oss? Här kan du läsa mer om oss på företag.